Friday, January 22, 2010

Fetmaavgift

Air France och KLM inför fetmaavgift på sina flygplan från 1:e april. Finnair gör samma sak. Motiveringen är: behöver man två säten så betalar man för båda.

Fullständigt skandalöst, frågar ni mig!

Skall man i så fall ta mångdubbel avgift för rökare? De behöver väl minst nio säten för att andra passagerare inte skall behöva sitta i närheten av lukten. Eller skall man ta extra avgift för alkoholister, som dricker sig stupfulla under flighten? Eller för flygrädda som är så hysteriska att ingen orkar sitta i närheten? Eller barnfamiljer med småbarn som skriker förnuftet ur de omkring? Eller vad med “pratarna” som insisterar på att hålla långa konversationer med dig när du absolut inte är intresserad? Eller musiklyssnaren som inte har hört om hänsynstagande vad gäller ljudnivå? Och de som inte vet vad en dusch är? Exemplen är många och argumenten för och emot likaså.

Fetma är en sjukdom. Det är konstaterat och bevisat och därmed är det ren diskriminering. Jag väntar på nästa utspel. Förhoppningsvis kommer det i form av en stämning från Överviktigas Riksförbund i människorättsdomstolen i Haag!

Och det värsta är att sjuttio % av Sveriges befolkning tycker att detta är okej/bra.

Outraging!!

No comments: