Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
1,5 dl melk
100 g sukker
½ vaniljestang
3 eggeplommer
200 g mørk sjokolade
2 dl fløte
Så gjør du:
Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
Hentet fra vgno
No comments:
Post a Comment