Monday, May 10, 2010

Mascarponekaka

Leila påstår att det är det godaste hon gjort.

mascarpone_leila

Ingredienser

4 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar, hallon, vinbär

Gör så här

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.

3. Rör ner mascarponen.

4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.

8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.

10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.

11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

1 comment:

Hyacinth Bucket said...

WOW....

den ser lækker ud.
Men vil ikke være godt for min buttede figur.
Så jeg må nøjes med billedet...:-)

Hej fra Lisbeth